this site is best viewed in 800 x 600 resolution with Mozilla Firefox

Tentang Aku



Apa? Awak Cakap Apa?!

Coretan Yang Dulu

Arkib Im

Rakan Blog Im

Pautan

Afiliasi

Penghargaan

Powered by Blogger





Monday, April 25, 2005

Bila Xleh Tido

Bila Xleh Tido

Sejak 39 jam yang lalu, aku cuma dapat melelapkan mata lebih kurang 2 jam je. Apa pasal la. Biasa senang aje nak tido.

Nak kata tak penat, sejak semalam tak berenti beraktiviti. Gi umah Ira dgn klasmet aku meraikan majlis pertunangan dia semalam dengan jejaka pilihan hatinya. Terkejut aku tengok dia, lain benar mukanya lepas diandam daripada yg aku biasa tengok dalam kelas. Seri bakal pengantin kot. Abis majlis, aku gi mandi laut plak kat Blue Lagoon. Yelah kan, dah sampai P.D. Yus tny aku, tak takut tsunami ke? He..he aku jawab tak, tapi dalam hati tu terselit gak sket rasa risau. Ada la dalam 2 jam bercanda di pasiran pantai...sampai aku termuntah sebab tertelan air laut banyak sangat. Dapat tengok matahari terbenam kat situ. Indahnya ciptaan Allah. Sayang tak bawak kamera.

Dah penat2 tu, gilah lepak umah Dan. Dah cakap nak tido sana malam tadi. Tapi tak tido pun. Daripada kul 11 malam sampai kul 3 pagi, aku menguap je tapi takleh nak lelap. Member tu plak ada X-Box. Aku layankan main Winning Eleven dgn Nas sampai Subuh. Pastu kejutkan budak2, gi mandi laut sekali lagi. Kali ni berkayak pulak sebelum mandi. Balik tadi aku drive sebab empunya kereta dilanda masalah kesihatan lepas mandi laut semalam. Pastu dari petang tadi sampailah sekarang ni, tido sekejap2 aje.

*~~~~~~~~~~~~~~~~*


Apsal ekk?

Rindu aku rasa.

Sejak akhir2 ni aku asyik teringat aje.

Time bangun tido, time makan, time naik motor, time tengah lepak2.

Terkenang itu dan ini.

Layan lagu 'Bila Rindu - Ruffedge' skek.

Ni pun teringat lagi.

Harapnya aku tak perlu tak ingat dia sampai bila2

Tapi patut ke? Boleh ke?

Allah knows best.

P/S: Sajer try kaler. Tgk blog Elly, cam ceria lak kalau letak kaler byk2 ni.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home