this site is best viewed in 800 x 600 resolution with Mozilla Firefox

Tentang Aku



Apa? Awak Cakap Apa?!

Coretan Yang Dulu

Arkib Im

Rakan Blog Im

Pautan

Afiliasi

Penghargaan

Powered by Blogger





Wednesday, July 20, 2005

Blank! Blank!


Memula aku nak ucapkan terima kasih buat Cikgu Elly yang telah mengajar aku camana nk bukak window baru bile kite klik kat sesebuah link. Kalau nak try, klik je kat link dia kat atas tu.

Aku sebenarnya nak updet blog sejak 2-3 hari lepas lagi, tapi setiap kali aku buka akaun blogger aku, dan jari-jemari aku dah mula nak menekan kibod, otak aku jadi beku. Jari aku jadi kaku. Taktau apa yang nak ditulis. Takde apa yang menarik dalam hidup aku? Entahlah, mungkin apa yang berlaku sekadar rutin biasa bagi aku. Aku ingat nak mulakan n3 aku kali ni dengan ruangan khas mengumpat lecturer yang mengajar aku pagi semalam. Geram. Rasa nak telefon je Era dan nyanyi lagu lepaskan geram, "Geram, aku memang geram..." But after some thot, I decided against it. Tak patut la pulak aku rasa. Better just let go and forget about it. I don't wanna sweat about the small stuffs.

Kuliah dah masuk minggu ke-2. Life runs as usual, routines and more routines. Pegi kelas kkdg dgr lecture & ambil nota, kkdg just sit back, relax, pretend like I'm at full concentration with whatever the lecturer's dispensing while my mind is imagining being somewhere else just so that I won't fall asleep. Aku faham, untuk menjadi pensyarah yang berkesan bukannya suatu perkara yang mudah. If they spend 2 hours blabbering on only theories, mathematical equations and whatnots, the students will fall asleep within the first 15 minutes. If they spend too much time sharing stories about current issues, they will not finish the syllabus. I know it's hard to get and maintain people's attention. And I try to remind myself again and again, that they're trying to do their jobs as best as they can manage. I quote one of my lecturer's remarks when I was in 3rd year about boring lecturers, "Pensyarah dibayar gaji bukan untuk menghiburkan awak. Kami bukan badut sarkas, nak buat awak gelak, nak buat awak tak tidur. We are here to teach you, to guide you to become engineers. Soalan yang awak kena tanya diri awak ialah awak nak belajar ke tak?"

Good point. Very good point, matter of fact.

However, I'm not worried about class. The major thing that troubles me now is my PSM a.k.a thesis. A lot has yet to be done. And I only have roughly 2 months. Expectations are high for my project, so I've got to struggle whether I like it or not. Yang lain tu alhamdulillah, so far Allah mudahkan.

That's all for now. Will update some more if I got any interesting news to share. Right now, I've got to go and find some engineering ethic books. Got a presentation tomorrow regarding ethics so gotta prepare now. Btw, utk kuiz yg aku jumpa kat blog Nana, ni jwpn yg aku dapat plak :

Im, you are Right-brained



Most right-brained people like you are flexible in many realms of their lives. Whether picking up on the nuances of musical concerto, appreciating the subtle details in a work of art, or seeing the world from a different perspective, right-brained people are creative, imaginative, and attuned to their surroundings.

People probably see your thinking process as boundless, and that might translate to your physical surroundings as well. Some people think of you as messier than others. It's not that you're disorganized, it's just that you might use different systems to organize (by theme, by subject, by color). Straight alphabetization and rigidly ordered folders are not typical of right-brained behavior.

You are also more intuitive than many. When it comes to reading literature, you probably prefer creative writing or fiction over nonfiction. And when it comes to doing math, you might find you enjoy geometry more than other forms like algebra.


Nak try? Klik sini

2 Comments:

  • At 10:17 PM, Blogger Akane said…

    nama aku ade ker? iskk cekgu ekk? yeah... glemer je... no hal la...stakat ajo tu je...blanje makan je setel aaa.. muehehehe

     
  • At 5:17 PM, Blogger imzadle said…

    mana leh elly. patut cikgu la blanje anak murid. cikgu ada gaji, aku manade! tp aku kne la tulis penghargaan kt org yg ajar aku kn. guru aku pesan, hargailah guru kamu hatta mereka yg mengajar kamu alif ba ta dan abc sekalipun, krana tanpa mereka kamu takkan jadi apa yg kamu jadi skrg. tu jelah penghargaan yg mampu aku bagi pun :)

     

Post a Comment

<< Home