this site is best viewed in 800 x 600 resolution with Mozilla Firefox

Tentang Aku



Apa? Awak Cakap Apa?!

Coretan Yang Dulu

Arkib Im

Rakan Blog Im

Pautan

Afiliasi

Penghargaan

Powered by Blogger





Thursday, July 07, 2005

Juniorku Oh Juniorku


3 Julai yang lepas, sepertimana kebanyakan IPTA serata tanahair(kot?), kolej aku menerima kira 1200 pelajar freshies yang mengisi kekosongan 6 fakulti yang ada. Mesti ada kkwn kata "Eh apa plak 6, 5 lah wei". Tapi betul, 6. Mulai sem ini dia bukak lagi satu fakulti iaitu f.mekatronik. Actually kolej aku bukak offer untuk 1600, tp lebih kurang 400 xdtg. Ramai tuh, apasal la agaknya...

Pagi semalam ada sesi pengenalan persatuan-persatuan yang terdapat di kolej kepada diorang. Yelah kan, duduk kat uni ni kalau stadi giler baban, score giler baban tapi takde join aktiviti luar susah jugak nak laku dalam pasaran kerja bila grad nanti. Kurang2 kalau ada sijil join mana2 program HEP ke, sijil KAKS ke, kira ok aa. Oleh kerana aku terlibat dengan salah satu persatuan tersebut, maka aku telah diminta untuk turut sama mempromosikannya kepada para freshies. Arakian berpeluanglah aku beramah-mesra dengan mereka pagi semalam.

MPP sediakan satu ruang pameran di lobi Dewan Seri Negeri. Di situlah aku dan kawan-kawan seperguruan melepak dari pagi sampai tengahari. Tugas asal aku mudah. Tolong siapkan dan edarkan pamplet dan flyers. Setup komputer utk tayangan vcd persatuan di ruang pameran. Bersedia untuk menawarkan penerangan kepada yang berminat dan menjawab kemusykilan pada mereka yang bertanya. Tapi bila bebudak dah ramai, dan soalan yang ditanyakan pun mencabar minda, jenuh juga nak menjawab. Yet it was fun and exciting nonetheless.

Alhamdulillah, respons memang menggalakkan, malah lebih daripada yang diharapkan. Mulanya memang target nak promote pada freshies je. Alih-alih fasilitator pun tertarik juga. Ramai fasi tu budak2 yg at least aku cam muka, tapi selama ni tak pernah dpt bertegur atau berborak. Semalam dpt la berkenalan dgn lebih rapat.

Awek freshies (dan fasi) pun ramai yang lawa-lawa. Aduh!! Pusing sini nampak yang comel, pusing sana nampak yang cun, pusing sinun nampak yang solehah, tak pusing, eh tak pusing mana boleh beb, aku lelaki bukan malaikat. Lagipun, aku sekadar menikmati keindahan ciptaan Tuhan. :p huhuu...Aku rasa la kan, tahap kecunan awek2 yg masuk k.u ni kalau diplot atas kertas graf terhadap masa akan menunjukkan satu peningkatan linear dari tahun ke tahun. Heheh... So here are a few pictures during the promotion slot.





Kesibukan di Ruang Legar DSN






Promote Dik Jgn Tak Promote





Ruang Pameran Kitorang


So to Azmi, Fendie, Joe, Mirul, Dayang and to fasi Radzi n Ujang, thanks and congrats. Hidup Peneraju!

12 Comments:

  • At 7:12 AM, Anonymous atn said…

    laaaar mana gamba awex2 cun tu? eh kolej mana ni? oooo persatuan silat papan sekeping ye (eh betol ke?)

    i like the part graf tahap kecunan tu he he he. BTW, methinks awex UIA yg paling cun kat Mesia

     
  • At 9:36 AM, Blogger sue said…

    kak tenah,
    alaaa....malunyer...
    akak mmg betul lah...100% confirm mmg awek2 kat uia sume cun2 belaka...termasuk lah urs sincerely..hahahhahaha

    urs sincerely =)

     
  • At 12:42 PM, Anonymous atn said…

    sue, urs truly ni pong he he he

     
  • At 4:27 PM, Blogger hana_kirana said…

    adoiiiii minah perasan (Sue & Sis Tenah)!!!! hahaha... aku gurau jer...

    Sis Tenah, Yup... Nama Silat ini juga dikenali sebagai Silat Papan Sekeping. Sebab pengamal silat ni boleh mempertahankan dirinya bukan sahaja di tempat yang luas bahkan juga di tempat2 yang sempit seperti di penjuru-penjuru ataupun di atas papan sekeping. Betul tak, sahabat seperguruanku (abg. ky & Arie)? ;)

     
  • At 7:41 PM, Anonymous im@ky said…

    awek uia yg paling tercun? eh, ni kak tenah dgn sue pakat nih, mentang2 la dari situ. ei, dia klau nk iktiraf kne org luar iktiraf tau, mana bleh masuk bakul angkat sendiri! tapi kalau suelah nak dijadikan piawai kan, hmmmm....

    dan buat kak tenah, apa yg cik nana ckp tu mmg btul. so jgn tkejut. nana ni bkn comel sbrg comel tau! sapa berani kacau dia tak tentu pasal, seolah-olah membooking katil kat wad kecemasan la jawabnya :)

     
  • At 12:35 AM, Anonymous Arie said…

    membooking katil kat wad kecemasan la jawabnya :) haduu lawak2 hehe...eh mcm ni jom promot awek ukm la plak...awek ukm comey2 kan Naa kan termasuk la kita huhuhuhu :lol:

     
  • At 6:27 AM, Blogger hana_kirana said…

    bole, bole.... Ya kita memang comel kan Arie, kan.... Lagik comel dari awek UIA, kan, kan.... kahkahkah... semua dah jadi minah perasan dah ni

     
  • At 9:35 AM, Blogger sue said…

    imza : "ei, dia klau nk iktiraf kne org luar iktiraf tau, mana bleh masuk bakul angkat sendiri! tapi kalau suelah nak dijadikan piawai kan, hmmmm...."

    hmmmm...????

    apesal, tergamam ek ngan ke'cun'an aku? hahhaha... smpi x terdescribe dgn perkataan..ahhahah

    eh, kak tenah uia ker dulu? lar...jejak kasih lah kiter yerk? bestnyer...grad thn biler? amik aper dulu?

     
  • At 9:57 AM, Anonymous atn said…

    sue: tiada CSI diantara kita, blogger2 sejiwa....but yes, UIA rawks

    awex UKM, makan hati laaaaaaaa he he he

    so si KY ni cowok kolej mana nih?

     
  • At 11:40 AM, Anonymous im@ky said…

    sue,
    haha...psl "hmmm..." tu kan, i leave it to u to figure it out urself. huhuhuu... ;p

    kak atn,
    urs truly adl cowok kolej universiti teknikal kebangsaan malaysia (kutkm) melaka, ipta teknikal pertama di msia. dan 1 lg, sy takde tangkap la gmbr awek2 tu kak, watpe tgkp gmbr org yg x dikenali. silap2 awek org. klau awek sendiri lain laa. heheh...

     
  • At 10:17 AM, Anonymous crimsonskye said…

    igtkan kak tenah main2 je part silat papan sekeping tu, rupanya betul hehe :) here in mmu, persatuan silat ni la yg paling aktif promote kat membership drive.

     
  • At 7:07 PM, Anonymous Anonymous said…

    dulu ada jugak join, tapi sekerat jalan. Tengoklah ingatkan nak sambung balik. Nak ambik kat keramat. Hq korang, tapi silat cekak hanafi kan, bukan silat cekak malaysia...

     

Post a Comment

<< Home