this site is best viewed in 800 x 600 resolution with Mozilla Firefox

Tentang Aku



Apa? Awak Cakap Apa?!

Coretan Yang Dulu

Arkib Im

Rakan Blog Im

Pautan

Afiliasi

Penghargaan

Powered by Blogger





Saturday, October 15, 2005

Ayam Kambing Beg


Teringatlah aku akan satu cerita humor yang pernah disampaikan kepada aku. Ceritanya lebih kurang begini : (Just for jokes tau. Jangan kaitkan blog aku dgn unsur-unsur politik plak lepas ni).

Datuk Seri Sa*my Ve*llu telah mengambil seorang setiausaha baru di pejabatnya untuk membantu menguruskan urusan rasminya, menggantikan setiausaha lamanya yang akan berhenti. Maka gigihlah si setiausaha ni belajar selok-belok urusan pejabat dari seniornya itu tadi. Satu ketika, datuk tersebut ke luar negara atas urusan kerajaan. Genap seminggu, sampailah kiriman fax kepada setiausaha baru itu tadi. Dalam fax tersebut, ada 3 gambar, gambar ayam, kambing dan beg sekolah, seterusnya tandatangan datuk berkenaan. Maka setiausaha itu pun dilandalah kekonfiusan di atas kiriman gambar tersebut. Apakah mesej yang cuba disampaikan oleh datuk itu kepadanya? Setelah 1/2 hari berfikir, akhirnya dia pun menunjukkan gambar tersebut kepada seniornya itu tadi.

"Oh, dia suruh kau buat persiapan, sebab dia akan balik tak lama lagi" Spontan dan penuh konfiden kakak tu jawab.
"Eh, camner akak tau ni?"
Sambil tersengih akak tu menjawab "Sebab, cara baca mesej ini ialah (dengan slang Tamil) I AM COMING BACK!"

Hehe.

Aku dah kembali. Selepas menghiatuskan diri. Urusan yang menyerabutkan medula oblongata aku dah dilepasi satu per satu. Alhamdulillah, dalam banyak hal, walaupun ada cabarannya, Allah mudahkan dan beri kekuatan. Tinggal satu jer lagi, presentation projek aku dgn panel 19hb ni. Smlm present dgn supervisor, nmpk dia puas hati walaupun still kena modify a few things.

Nantilah aku mencoret lagi.

8 Comments:

  • At 8:27 AM, Anonymous pycnogenol said…

    Selepas ini, jangan 'hiatus-hiatus' lama sangat lah. Kami semua rindu membaca tulisan kamu.

     
  • At 1:18 PM, Blogger hana_kirana said…

    hahah. welcome back. sekarang i nak tuntut the meme. hoho

     
  • At 3:08 PM, Blogger oRaNG YaNG BoRiNG said…

    hohoh....
    bagus2.....
    tak de lah boring lagi pas nie

     
  • At 3:27 PM, Anonymous pinkRose said…

    waahhh ky, dah siap slide ekk? cayalah...wutever, all the best 4 dis comin' 19th...

     
  • At 4:40 PM, Blogger imzadle said…

    pycnogenol: ada juga org rindu ye?

    nana: i remember. in time my friend, in time...

    dzaq: :)

    ros: blum, slide blum siap lg. ada lg benda yg problem. tp doakanlah. aku pn doakan prjk ko n kwn2 kte yg lain bjln lancar.

     
  • At 2:08 PM, Anonymous crimsonskye said…

    dengar tak pasal cerita 'naik lembu kereta' dia tu?

    that was even more hilarious.

     
  • At 4:13 PM, Blogger imzadle said…

    tak dengar lagi la. citer kt aku bleh?

     
  • At 9:07 PM, Anonymous Arie said…

    Hope ur presentation went well

     

Post a Comment

<< Home