this site is best viewed in 800 x 600 resolution with Mozilla Firefox

Tentang Aku



Apa? Awak Cakap Apa?!

Coretan Yang Dulu

Arkib Im

Rakan Blog Im

Pautan

Afiliasi

Penghargaan

Powered by Blogger





Saturday, October 22, 2005

Tentang Menghargai Cinta III


Caner ko skrg? Projek suma ok?

Ok. Projek anta draf next week. Aku stat exam 9/11. Abis 23. Pastu hmm.. pepaham la. Cari keje la jawabnya.
Hmm...oklah tu. Result pn ok kan? Boleh tuu...
Heheh..tak tentu gak. Tengoklah. Ko plak? Caner persiapan dah nak kawin ni?
Aduhh...Ko ni takde soalan lain ker? Cubalah tanya soalan yang memeras minda skit...
Oklah. Pada pendapat kau apakah impak kejadian gempa bumi di Pakistan akan memburukkan lagi hubungan antara negara tersebut dengan India?
Apa kau mengarut ni?
Laa...tadi kan suruh tanya soalan memeras minda?
Oh, camtu ker? Eheheh...
Hehe. Ha, soalan sblm tu tadi nak jawab ker tak?
Persiapan ok jer. Biasa.
Aik...cam tak seronok jer nak kawin?
.....Ntah la Im.
Kenapa ni? Anything wrong?
.....(pause) Takdelah.
Well, he's a lucky man to have a girl like you. Cantik, bijak, sopan.
Ah..yelah tu. Sapa yg dapat ko esok pun bertuah tau!
Apa plak?! Rugi tau sapa dapat aku. Lagipun, sapalah aku nak diminat orang, harta takde, rupa pun kurang.
....(dia pause, lama) Sebenarnya kan, dah lama benda ni aku simpan. So, hari ni biarlah aku berterus-terang ek. Aku selama ni memang tunggu kau. Dari dulu lagi. Dari start aku kenal ko. Dari start kita kena gosip. Dari dulu lagi.
Erk....(aku plak terkasima, lama giler). Kenapa tak pernah cakap?
Aku pempuan la Im. Takkan aku nak cakap. Malulah aku. Tapi selagi aku tak luahkan, hati aku takkan puas. So dahlah ek, mulai hari ni aku nak declare dalam hati aku yang ko ni cuma kawan baik aku. Dah.
....................................................................................



10 Comments:

  • At 8:31 AM, Anonymous pycnogenol said…

    So, macam mana Im? The ball is now in your court?

     
  • At 6:25 PM, Blogger oRaNG YaNG BoRiNG said…

    dia jadi kawin ker tak?

    ko tak berminat ke dgn dia ?

    *jadi kaki gosip la plak....

     
  • At 12:14 PM, Blogger hana_kirana said…

    ahah.. dah kene spam...

    anyway, kalau pun dia bagitau abg lebih awal, abg akan terima dia tak?

     
  • At 2:01 PM, Anonymous pycnogenol said…

    Im, Please respond to all those specific questions asked, please...
    And, remember not to beat around the bush with your answers. :))

    (yang planning nak kawin tu pun, nak tau juga jawapannya, despite she saying: "So dahlah ek, mulai hari ni aku nak declare dalam hati aku yang ko ni cuma kawan baik aku. Dah." )

     
  • At 5:18 PM, Blogger oRaNG YaNG BoRiNG said…

    betul kata pycnogenol tue

    ayat last orang mo kahwin tue ayat cover malu jer tue kalau awak reject dia.....

     
  • At 11:56 PM, Anonymous pycnogenol said…

    Spot on Amoy tentang "ayat cover malu" tu. Im jangan tak faham cara orang perempuan cakap. Tak percaya tanya si Amoy tu....dia banyak tengok Korean serials. :))

     
  • At 10:11 AM, Anonymous im said…

    ok, aku bagi jwpn direct to the point. aku dh fikirkan benda ni semasak-masaknya. sbnrnya slama bbrp tahun ktorg berkawan ni, tipulah kalau aku kata aku tak pernah terfikir nak tekel dia. tapi berkali-kali aku tanya diri aku, aku dapat jawapan yang sama, i care for her, but no more than a friend. u see, some relationships are better off as friends, and u cannot lie to yourself when it comes to matters of the heart. kalau aku ada perasaan pada dia, dah tentu dari dulu lagi aku dah tekel dia. so, im gonna leave it at that.

     
  • At 2:52 PM, Anonymous pycnogenol said…

    Alhamdulillah...a good, direct, clear, no-turning-back, straight to the point kind of answer.
    That's my man !!
    "The heart has its reasons, of which reason knows nothing at all...."

     
  • At 2:29 PM, Anonymous susana said…

    Jadilah sahabat yang mengerti...jadilah sahabat yang memahami...jadilah sahabat yang mampu tersenyum bila sahabatnya dalam kegembiraan...

     
  • At 3:32 PM, Anonymous Anonymous said…

    hahaha .. poyo ... poyo ... ader ker perempuan yg dah nak kawen luah perasaan saat2 akhir ... ko ni sajer jer nak tunjuk hebat kan?

     

Post a Comment

<< Home